Eforie

Ni-e lehamite de marsuri, de tromboane si plocoane,
De blazoane, de canoane si fasoane.
Fiindca banul si prostia sunt pericole morale
Circul vieti ne-a impus salturi mortale.
Deasupra florilor noastre ciuperca cheama a pustiu,
Din cer cad pasari albastre si totusi nu-i prea târziu.

miercuri, 16 aprilie 2008

Buna Ziua Eforie





UPSC si-a desemnat candidatul pentru Primaria Eforie
eforie_dumitru_raducanu_02.jpg
Candidatul filialei judetene Constanta a Uniunii Populare Social Crestine (UPSC) la Primaria Eforie este Dumitru Raducanu. Domiciliat în Eforie, contracandidatul actualului primar are la rândul sau experienta în administratie.

În perioada 2000-2004, Raducanu a ocupat functia de consilier juridic în cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta, dupa care si-a îndreptat pasii spre administratie, facând parte din Comisia judeteana de aplicare a Legii 10/2001. Din 2004, candidatul UPSC a fost transferat la Primaria Eforie, unde a ocupat functia de director administratie publica locala pâna anul trecut. Din 2007, candidatul partidului lui Ioan Talpes profeseaza ca avocat.

Dumitru Raducanu nu a mai fost înregimentat politic înainte de înscrierea în UPSC. În septembrie 2006, el a luat decizia de a se înscrie în rândurile UPSC. „M-am înscris în acest partid pentru ca am considerat ca este optiunea cea mai buna. Cred ca UPSC poate fi o varianta mai buna. Experienta mea în administratie m-a îndemnat sa iau decizia de a candida la Primarie si ma va ajuta sa gestionez si sa rezolv problemele orasului“, a precizat Dumitru Raducanu.

Chiar daca participa pentru prima data la o astfel de confruntare, candidatul desemnat de Biroul Permanent Judetean al UPSC Constanta sa concureze pentru functia de primar al orasului Eforie este optimist în ce priveste sansele sale. Complexitatea problemelor unui oras turistic de talia celui pe care vrea sa-l reprezinte, este considerata drept o provocare de catre Dumitru Raducanu, care recunoaste totusi, ca misiunea unui primar nu este usoara.


Manuela Moldoveanu arrow.jpg
UPSC Eforie ofera consiliere juridica gratuita

Echipa Uniunii Populare Social Crestine (UPSC) din cadrul filialei locale a orasului Eforie este formata, în general, de tineri intelectuali ce-si propun ca obiectiv câstigarea functiei de primar si obtinerea unui numar cât mai mare de consilieri locali.

Cristian Solom, Delia Gabriela Ghoerghita, Nicolae Ciurdea, Marius Moga, Niculae Mârlaneanu si Georgiana Gheorghita vor fi cei care-l vor sustine pe colegul lor, Dumitru Raducanu, pentru câstigarea Primariei Eforie.

Organizatia locala UPSC Eforie se apropie deja de comunitate, prin intermediul proiectelor pe care le are în vedere. Membrii filialei au organizat la sediul UPSC Eforie, situat pe str. Republicii nr. 44, un birou de consiliere juridica, la care pot apela toti cei interesati. Sfaturile juridice vor fi oferite chiar de catre Dumitru Raducanu, de profesie avocat.

Printre proiectele UPSC Eforie se numara realizarea infrastructurii în cartierul cunoscut sub denumirea de Proiect 11, situat la intrarea în Eforie Nord. „Vom consolida faleza din Eforie Sud si vom întocmi un proiect pentru construirea de locuinte pe coasta, care ar putea constitui o priveliste foarte frumoasa pentru turisti. Cred ca trebuie valorificat potentialul zonei la maximum si o vom face printr-un parteneriat public-privat“, a declarat Dumitru Raducanu. „Ne intereseaza sa cream locuri de munca pentru toata perioada anului. Statiunea trebuie sa fie activa si pe perioada iernii. Avem în vedere si crearea unui campus universitar la Eforie“, a afirmat la rândul sau Cristian Solom.


Un alt obiectiv al echipei UPSC Eforie este si punerea în legalitate a populatiei de etnie rroma, care nu are acte de identitate sau proprietate. Reprezentantii UPSC au luat legatura deja cu Prefectura si urmeaza ca proiectul sa fie pus în aplicare si cu ajutorul unei organizatii non-guvernamentale. Alte proiecte pe care le are în vedere Dumitru Raducanu se refera la o mai buna administrare a cimitirelor, la solutionarea notificarilor în baza Legii 10, pentru ca la Eforie exista multe dosare de retrocedari, si la gasirea unei solutii pentru persoanele evacuate ca urmare a efectului acestei legi. „Trebuie construite locuinte sociale în sistem centralizat pentru cei evacuati“, a apreciat Dumitru Raducanu.

O alta doleanta a reprezentantului UPSC, ce îl va înfrunta pe actualul primar al orasului la alegerile locale, este fluidizarea traficului. Printre masurile pe care le are în vedere Dumitru Raducanu se numara transformarea variantei din Eforie Nord în strada cu sens unic si, de asemenea, si a strazii principale ce traverseaza statiunea. „Este necesara aceasta masura pentru fluidizarea traficului între statiuni pe perioada sezonului estival.

De asemenea, pentru descongestionarea circulatiei, trebuie redate circulatiei unele strazi din Eforie Nord, care sunt înfundate la ora actuala“, a subliniat Dumitru Raducanu.


Manuela Moldoveanu arrow.jpg


2 comentarii:

belgin spunea...

unde umbli domnule avocat?

montana_alx spunea...

Să fi Primar într-un oraş ca Eforie,
O functie un prea usoară.
Dar ea se potriveşte ţie,
Pentru că tu în orice instituţie ai lucrat,
Ai respectat pe toţi şi toţi te-au respectat.

Şi-acum în prag de alegeri, chiar toţi ar trebui să ştie
Cât valorezi ca om, numarul 1 în Primărie.
Să îi asculţi pe toţi şi toţi să te asculte.
Să fi Primarul Lor, să fi mereu în frunte.